Aranka Sieraden

Overzichtsfoto van de sieradencollecties van Aranka op zandkleurige stenen gedisplayd

Aranka is het sieradenmerk van edelsmid Monique Zonneveld. De naam Aranka betekent "goud" en past daarmee mooi bij de gouden sieraden die zelf stuk voor stuk een mooie betekenis dragen.

Bij Aranka sieraden draait alles namelijk om betekenis en bewustzijn.

Betekenisvol

Aranka sieraden zijn meer dan accessoires; ze zijn een dagelijkse herinnering aan wat voor jou belangrijk is. Ze zijn ontworpen om jouw emoties en bewustzijn vorm te geven, te koesteren en altijd bij je te dragen.

Wist je dat een sieraad op veel verschillende manier van betekenis kan zijn? Bijvoorbeeld als herinnering aan een dierbare, als symbool van waar jij voor staat of welke doelen je wilt bereiken. Of doordat het gemaakt is van oud familiegoud en een geschiedenis met zich meedraagt. Lees meer over de verschillende betekenissen achter sieraden.

Duurzaam

Naast een goed verhaal achter de sieraden, zit er ook een mooi verhaal achter het maakproces. Ze worden zo duurzaam mogelijk gemaakt van gerecycled en verantwoord 14, 18 of 22 karaat goud. Ook is het mogelijk je eigen oud goud te gebruiken voor het maken van deze sieraden.

Passend bij de thema's bewustzijn en duurzaamheid zijn de collecties geïnspireerd op natuurlijke elementen met minimalistische uitstraling. Waarbij het ontwerp gemaakt is om generaties lang mee te gaan (wel afhankelijk van wat de drager ermee doet uiteraard ;)) Dubbelop duurzaam dus!

Wil je er zelf ook voor zorgen dat je sieraad zo lang mogelijk mee gaat en mooi blijft? Hier lees je alles over het schoonmaken en onderhouden van je sieraden.

Handgemaakt en ethisch verantwoord

Elk sieraad wordt met de hand gesmeed in eigen atelier door Monique Zonneveld, edelsmid in Apeldoorn. Gewoon in Nederland dus.

Ook de sieraadverpakking wordt handgemaakt, namelijk in de sociale werkplaats van Foenix, (kringloopwinkel) en Circulus (afvalbeheerder), waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid krijgen te participeren en re-integreren.
De vilten sieradenzakjes worden gemaakt in het textielatelier en de houten sieradendoosjes in de houtwerkplaats van gerecycled hout.

Hier lees je meer over het duurzaam en ethisch verantwoord werken.