De Goudsmid

Ik ben Monique Zonneveld, edelsmid / goudsmid in Apeldoorn, waar ik samen met mijn vriend en onze twee zoontjes woon. Naast smeden en mijn gezin word ik erg blij van de zee of het bos in duiken, een fijne yogasessie, snow- of wakeboarden en een grote kop thee met een nog grotere reep Tony's chocolonely karamel zeezout.

Profielfoto Monique Zonneveld Edelsmid voor-/zijaanzicht

 
Ik hou me graag bezig met persoonlijke ontwikkeling en duurzaamheid en vind het mooi als ik met het maken van sieraden wat kan betekenen voor anderen. Binnen mijn sieradenmerk Aranka zie je dat terug in sieraden waar een verhaal aan zit, wat van betekenis is voor de drager ervan en wat daardoor emotionele waarde krijgt.

Het goudsmeden is voor mij een mooie balans tussen werken met mijn hoofd, mijn hart en mijn handen. Dat maakt dat ik tijdens het goudsmeden altijd in een lekkere flow raak waardoor het nooit echt als werk voelt.

Ervaring

Ik ben geboren in 1982 en heb na mijn opleidingen 10 jaar als (kinder)fysiotherapeut gewerkt. Op een gegeven moment had ik mezelf compleet overwerkt en ontkwam ik er niet meer aan te erkennen dat dit niet het vak voor mij was. Als introvert mezelf de hele dag met mensen omringen en er voor elk van die mensen 200% te willen zijn.
Dus heb ik mijn ontslag ingediend en rustiger werk gezocht als administratief medewerker. Zo ontstond er ruimte om uit te zoeken waar ik nu echt gelukkig van werd. In 2017 ontdekte ik het ambacht edelsmeden en bij de eerste kennismaking was ik verkocht!

Ik startte met cursussen bij Edelsmid Anne-Marieke Nooij in Arnhem, vervolgens bij Edelsmid Cees de Vries in Apeldoorn en meldde me in 2019 aan voor de beroepsopleiding tot edelsmid bij de Academie voor Edelsmeden in Zeist. In 2020 - 2021 heb ik een fantastische werk-/leerplek gehad bij goudsmid Goudraath in Apeldoorn. En nadat ik in juli 2021 de opleiding met succes heb afgerond ben ik voor mezelf begonnen.

Nu werk ik dagelijks met liefde in mijn atelier, aan mijn eigen collectie en opdrachten voor klanten. Hoe leuk kan het leven zijn!

Dus kijk rustig rond tussen de collecties en ik hoor het graag als ik met mijn ambacht een persoonlijk sieraad voor je mag maken.

Edelsmid Monique Zonneveld aan het vijlen achter de werkbank

Zoals je leest gebruik ik de termen edelsmid en goudsmid door elkaar. In mijn blog lees je meer over de verschillen tussen een goudsmid, edelsmid, zilversmid en juwelier.